mandag 21. juni 2010

Agility og blodspor

Aktiviteten øker her :-) Har vært på to agilitytreninger med hundene og i kveld ligger det an til en ny trening. Kjempegøy! Vi er en gjeng som driver med innlæring av hinder, men en av oss (Kristine) skal snart gå kurs, så da kanskje det blir trening med full bane :-) Choco begynner å bli stødig på de fleste hindrene, vi slurver litt med kontaktfeltene, men har ingen planer om konkurranse. Pølsa har vært et lite problem, for hun liker ikke å få tyngden på kroppen, men nå har hun løpt igjennom flere ganger:-) Vi trener slalom med 4 pinner. For flere år siden, da jeg trente en del agility, så lokket jeg henne igjennom slalomen, men det lærte hun jo ikke noe av. Nå belønner jeg henne for ønsket bevegelsesmønster i slalomen, og det er morro å se at hun søker seg igjennom. Jeg har belønnet (klikk+godbit) for hvert riktig steg, hvis hun trår feil starter vi bare på nytt igjen.
Wilma har også vist seg å være et agilitytalent ;-) Vi har så vidt prøvd oss på enkle hopphinder, tunellen og bommen. Kasta ball igjennom tunellen, for hun var litt pysete, og etter noen runder var det ikke farlig lenger. Vi drev og med litt lokking over bommen, gikk greit helt til hun begynte å se ned. Ble litt skjelven i beina og usikker, men med kjøttboller gikk hun videre. Og etter på gikk hun opp frivillig flere ganger :-) Hun har en veldig behagelig fart på banen, kanskje fordi løpetiden har satt henne ut litt. Men dette passer veldig bra ved innlæring, for da har jeg bedre kontroll. Enkelte andre har en litt for treg fører, ikke sant Cempi? ;-)

Forrige helg la jeg et kort blodspor til Choco, for å se hva vi husket:-) Ca 80-100 meter med to sårleier. Målet var 0-overvær, og hun startet veldig bra, og markerte begge sårleiene, men etter det andre kom nesa opp i lufta. Jeg tror hun kjente blod og pølselukta i slutten. Fikk nesa ned igjen og fant sporslutt. Tidligere har jeg tillatt en kombinasjon av overvær og nesa ned, men hun er vanskelig å lese, så nå skal nesa være ned på bakken. Jeg gjør forsøk på å holde igjen (litt stærk til tider) lina når nesa kommer opp, for så å gå fram igjen når den er i bakken.
I går la jeg to korte spor, og tenkte at hundene skulle få gå et hver. Litt usikker på hva Wilma ville prestere med løpetid, men det var ingen grunn til bekymring. Hun gikk sporet så bra, at hun fikk gå Choco sitt også :-) Korte spor som hadde ligget 2-3 timer. En boks kattmat i hver sporslutt.
Nå er det bare å få mengdetrening, så kanskje vi stiller på prøver etter hvert :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar