søndag 30. november 2008

Nå starter advent....

Ikke vanskelig å komme i adventsmodus, når det er hvitt ute:-) Et lite minus er at det er skare og is-føre, så broddene er tatt frem. Vi fikk jo pluttselig mengder med snø, helt herlig! Dette har falt litt sammen nå, og det har vært litt regn, men nå er det kaldere og det ser ut til å holde en stund:-) Her nede i bygda har det ikke blitt kjørt opp spor og jeg har feiget ut på bilkjøringa opp til Henningvola, så det har ikke blitt skigåing enda. Har planer om å få med meg Nina og firhjulstrekkeren......
Prøver å få til litt trening med Wilma hver dag, for vi går jo på lydighetskurs. Uka som kommer nå byr på to kurskvelder, for at vi skal bli ferdig til jul. Målet med kurset er bronsemerket, men vi kjører vårt eget tempo...kanskje vi tar det til våren....
Sist torsdag var jeg på medlemsmøte i Nord-Trøndelag Retrieverklubb, der tema var jakt. Trond Pettersen fortalt om hvordan han har trent sine labradorer. Skikkelig inspirerende å høre på, og moro at han er villig til å komme å holde kurs til våren! Får håpe at det blir noe av.

Magen til Wilma er så grei nå, at jeg skal forsiktig begynne å blande inn vanlig fôr igjen. Det er tydelig at spesialfôret hun har fått i det siste ikke inneholder det det bør, for frøkena er ganske så tynn. Fôret fungerer supert for fordøyelsen, men næringsinnholdet passer nok ikke en valp/unghund. Vi var på besøk hos Nina og Cempi for en uke siden, og da stilte vi de opp ved siden av hverandre. De er ca like høye, Wilma er litt kortere (heldigvis;-)), og bare halvparten av bredden.... Wilma har skikkelig Setter-figur, må få feita henne opp til jul:-)

NB: Jeg lover å pusse bort støvet på kameraet....

4 kommentarer:

 1. Bronsemerketkurs høres jo spennende ut. Er du fornøyd med kursopplegget? Tenkte å begynne å trene Ronja til bronsemerket vi også, men venter til hun har bestått kvalifiseringsprøven i jakt, for å ikke firvirre henne mer enn nødvendig :-) Satser derfor på at vi får tatt det til sommeren en gang :-)

  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Her mangler det litt på setterfiguren, frøkna får nok i seg nok mat :P

  Trener hver dag mot kvalifiseringsprøven, men det går veldig opp og ned... :)

  Har forresten funnet en kul på høyre bakbein på Ronja også, så vi skal til dyrlegen i morra for å se om det er nødvendig å ta den bort. Er sikkert det samme som Wilma hadde.

  Håper på skiføre snart i hovedstaden også. Foreløpig er det bare skøyteføre. Spørs om brodder må på for å unngå lårhalsbrudd. hehe.

  SvarSlett
 3. Frister jo med skitur te helga....

  SvarSlett
 4. Hei Rampe-Wilma.

  Jo, matmora mi skryter veldig av meg og sier at jeg er den snilleste valpen hun har hatt.Men jeg kan, jeg også. Favoritt-rampestreken er å henge i ørene på mora mi. Hun prøver å fortelle meg at de gamle er eldst, men så langt har jeg ikke hørt på det øret.:-) Håper du har en fin adventstid. Du er heldig som får gå på kurs. Du blir sikkert mye flinkere enn meg, skal du se...

  SvarSlett