fredag 25. juli 2008

Skjer det noe?.....

Lite med oppdatering her, men det betyr ikke at vi ikke gjør noe:-) Vi er på 2-3 treninger på banen hver uke. Denne uka startet med en "jaktsamling" på Lein med invitasjon fra Bjarne. Artig å se på dyktige hundeførere og retrievere i aksjon:-) Idar Reinås med Carmen, fra Heidi og Bjarne sitt oppdrett, viste hvor langt de hadde kommet med jakttreningen. Imponerende!
Imponerte gjorde også en dyktig jaktlabrabor, så nå har vi fått motivasjon:-) Det er tydelig, at det også i flat'n er en deling mellom "rene" jaktlinjer og utstillingslinjer, selv om dette ikke står på papiret. Carmen er ei lita snerten frøken, som ikke ligner noen andre jeg har møtt (beklager...det ble ingen bilder tatt).

Jeg fortalte herrene hvem som var far til Wilma, og da fikk jeg høre mye skryt om Zomby. Bjarne kunne konstatere at Wilma hadde hjerne, og det er det visst ikke alle "utstillingsflatter" som har (i følge Bjarne:-)) Hun har en tendens til å ville ha "byttet" sitt for seg selv, så jeg må trene ekstra på at hun skal komme inn til meg, og det inne. Ellers skal vi fortsette å trene fot og innkalling med gradvis økt forstyrrelsesgrad. Øver også på å legge seg ned å ikke gjøre noen ting....så at det var svært nyttig (vet at det står om det i valpepermen Ann Cathrin, men der har jeg sviktet...)Fikk litt ekstra piff nå, har også kjøpt meg boka Retrivern som apportör, så nå skal det studeres:-) På Lein fikk vi også prøve skytesimulatoren, og det var kult!

På tirsdag og onsdag var vi på banen i lag med "den harde kjerne", og jeg setter virkelig pris på å ha bli tatt inn i varmen. Bruker også å ta med Choco, men hun har stort sett nok med å bare være der. Når vi trener alene er hun flink, men bli for stresset i lag med andre hunder. Sist fikk hun til og med hilse på Max, og det gikk bra. De andre beroliget meg litt på området "brøling mot fremmede hunder", det blir ikke noe mer ut av det, værtfall ikke når Max'n er en slik sindig fyr:-) Hun skal få lov til å brøle så mye hun vil når de kommer innenfor en radius på 2 meter, men hvordan skal jeg få bort "avstandsreaksjonene"? Prøver med avledning, kommanderer henne til å sitte å ha kontakt med meg, men jeg har ikke god nok kontakt i slike situasjoner, så det må vi trene på.....
Med Wilma trener jeg kontakt, fot, utgangsstilling, bli og å stå fast. I det siste har hun vært skikkelig flink til å stå fast under trening, men da må jeg ikke trene Choco i mens....da blir det mye lyd! Bruker kong, godbiter og kos som belønning.

I går trente Wilma og jeg på sidelinja mens Sindre var på fotballtrening. Det er helt ypperlig, med baller og unger som flyr rundt. Det var litt varmt, så det egnet seg ypperlig å trene på å ligge rolig. Trenerne skapte rot i hilsetreninga, så nå må jeg være flinkere til å "dressere" folk vi møter:-)

Til slutt kan jeg fortelle at Wilma har fått nytt mellomnavn, hun heter nå Wilma Hudini (er litt usikker på hvordan det skrives). Det er jo en kjent sak at hun åpner alle dører, både innover og utover, men nå kommer hun seg også ut av sammenleggbare stålbur! Og det ikke gjennom døra på buret! Hvis noen av hektene ikke er skikkelig på plass, blir det røsk, riv og døtt og hunden blir kjempesmal og presser seg igjennom den minste åpning. Noen bedre? ;-)

NB: Jeg har nå startet ferie!

3 kommentarer:

 1. Heihei!
  Endelig har kom det oppdatering her ja ;) Har en liten pause i solinga her;aa da maa jeg benytte tiden til litt nettsurfing saa jeg faar fulgt med paa hva dere gjoer der hjemme;) Snart bare 3 dager til vi reiser no, ska bli godt aa komme hjem selv om vi har det helt fantastisk her nede. Savner selvfoelgelig dn sorte og brune :)

  SvarSlett
 2. Ingenting gleder meg mer enn at dere er inspirert til mer jakttrening. Gøy, ikke sant! Sånn ro og bindetrening kan virke veldig kjedelig, men når en ser hvilket redskap det er i praksis har jeg ikke hørt noen som angrer :-)

  Her på Palmekysten smelter vi i varmen. Veldig deilig.

  Ann Cathrin og hunder

  SvarSlett
 3. Hei hei, så gøy at dere trener jakt. Det e gøy!!:)

  SvarSlett